Dereköy İlkokulu
Dereköy/HENDEK

VİZYON

Öğrencilerimizin almış oldukları eğitim ve öğretim ile daha sonraki eğitim kurumlarında başarılı , kendi yeteneklerine uygun bir gelecek seçebilen, Dereköy İlkokulu öğrencisi olduğu için gurur duyan, Okulda tüm çalışanların birbirine destek vererek sorunların en kısa zamanda çözülebilmesi için yardımlaşma ve paylaşmanın olduğu, Toplum içinde öğrencilerin sevilen sayılan ve örnek insan olmalarını sağlamak.

MİSYON

Vatanını ve milletini seven, Kendi ile barışık, Kendine güvenen, araştıran, inceleyen, öğrendiklerini uygulayan, Kendisini ve çevresini geliştiren, Çevreye karşı duyarlı, Yaratıcı ve üretici düşünceye sahip, Değer yargıları olan, Akademik başarısı(Bireysel farklar gözönünde tutularak) olan, Bir üst eğitim kurumuna gidebilecek insanlar yetiştirmek.

Normal

Öğretmen servisi yoktur.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okul Hendek merkezine 30 km, Sakarya merkezine 45 km, Karasu´ya 25 km, Ferizli´ye 20, Limandere beldesine 10 km mesafededir. Köye giriş çıkışlar genel olarak Karasu ilçesine bağlı Limandere beldesi üzerinden yapılmaktadır. Öğretmenler genel olarak Limandere, Karasu ve Sakarya´da kalmaktadır. Hendek´e günlük toplu taşıma olmayıp kişisel araçla gidilmektedir. Yol şartlarından dolayı Hendek´e ortalama 45 dakikada ulaşılmaktadır.

Dağlık ve engebeli bir yapıya sahiptir. Köy içi yollar çok dardır.